Teated

Ülenurme alevikus asuva Paruni tn 56 krundi detailplaneeringu vastuvõtmine

Kambja vallavalitsus võttis 26.06.2024 korraldusega nr 383 vastu ja suunas avalikule väljapanekule Ülenurme alevikus asuva Paruni tn 56 krundi detailplaneeringu. Vallavalitsus pikendas 17.07.2024 korraldusega nr 429 nimetatud detailplaneeringu avaliku väljapaneku kestust.

Planeeringualal kehtib Ülenurme alevikus asuva Peetri ja Kirsiõie maaüksuste detailplaneering (kehtestatud Ülenurme vallavolikogu 18.04.2006 otsusega nr 40). Detailplaneeringuga moodustati elamumaa krundid ning määrati ehitusõigus elamute ja abihoonete rajamiseks.

Planeeringu koostamise eesmärk on suurendada Paruni tn 56 krundi hoonestusala ja ehitisealust pindala. Muus osas jääb kehtima Ratasepa maaüksuste detailplaneering.

Planeeringuala suurus on u 1027 m2.

Planeeringulahendus on kooskõlas üldplaneeringuga, mille kohaselt on planeeritaval maaüksusel maakasutuse juhtfunktsiooniks määratud elamumaa.

Koostatud planeeringulahenduse järgi on kavandatud ehitusõigus kuni kahe hoone püstitamiseks (sh üks üksikelamu kõrgusega kuni 8,5 m ja üks abihoone kõrgusega kuni 6 m), mille hoonete suurim lubatud ehitisealune pind on kokku 308 m².

Detailplaneering on kooskõlastatud päästeametiga  ja tehnovõrgu valdajatega.

Arvamuse andmise perioodil ei esitatud isikute (sh piirinaabrite) poolt planeeringulahenduse osas arvamusi-seisukohti-ettepanekuid.

Kavandatava tegevuse puhul ei ole võimalik ega ka vajalik keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamise või algatamata jätmise üle kaalutlusotsuse langetamine.

Vallavalitsus pikendas 17.07.2024 korraldusega nr 429 nimetatud detailplaneeringu avaliku väljapaneku kestust.

Detailplaneeringu avalik väljapanek toimub ajavahemikul 29.07-15.08.2024 Kambja Vallavalitsuse kantseleis (Pargi 2, Ülenurme alevik) ning Kambja vallaveebis.